Vil forbyde dyrehandel på Vorbasse Marked

Forbyd dyr på Vorbasse Marked. Sådan lyder det fra Christian H. Hansen, der er folketingsmedlem og formand for partiet Fokus.

Da politiet i går mødte op på Vorbasse Marked for at kontrollere dyretransporter, var der ikke meget at hente. Det fleste dyr var nemlig kørt ind på pladsen tidligt om morgenen inden politiet kom. Christian H. Hansen mistænker dyrehandlerne for at køre dyrene tidligt til markedet for at undgå politiet.

Nej til dyr

- De her dyr, var garanteret ikke kommet gennem kontrollen, siger han til P4 Trekanten, DR i Vejle.

Derfor vil han have forbudt dyr på alle markeder.

- Hvis det står til mig, så kan man på Vorbasse Marked købe sokker, sukker og blomster. Men man kan ikke se på dyr, siger han.

Synd for dyrene

Forretningsfører på Vorbasse Marked, Mogens Johansen er ikke tilfreds med, at Christian H Hansen vil have dyrene væk fra markedet.

- Jeg synes absolut ikke, det er en god ide, siger han.
Han forstår slet ikke Christian H Hansens beskyldninger om at dyrene blev lukket ind for at undgå politiet. De blev lukket ind inden den officielle åbningstid, fordi dyretransporterne allerede holdt ved porten og ventede. Og det var synd for dyrene, at de skulle stå der.

- Vi synes absolut ikke, det er nogen god ide, at der skal være heste i hestevogne mere end højst nødvendigt. Så hvis der holder 30 - 40 hestevogne ude på vejen fra klokken seks til otte, er det for os ikke dyrevelfærd, siger han.