Vil have flere kvinder ved roret

Kirsten Terkilsen, tidligere borgmester i Tørring-Uldum, er tilbage i borgmester-stolen i Hedensted. Nu tager hun fat på den åbne dørs politik. Der skal ikke være for lang afstand til hendes skrivebord, hverken for borgerne eller medarbejderne.

Som kvindelig kommunal-politiker synes Kirsten Terkilsen, at der er sket en bedring efter det seneste kommunal-valg. Der er flere kvinder i byrådene, men hun vil gerne have mange flere kvinder ind i politik.

Store krav

- Jeg tror, vi skal have fat i de kvinder, der sidder i børnehaver, bestyrelser og foreninger. Kvinder, som blot har en beskeden politisk interesse. Vi skal forsøge at finde ud af, hvad de kræver for at gå ind i politik og få det til at fungere med familien. Det skræmmer nok mange kvinder, at de skal have tingene til at hænge sammen, når de har både familien og opgaver ved siden af.

Selv har hun fået opbakning fra sin familie til at gå ind i det politiske arbejde. Det stiller store krav, fordi man er hjemmefra i mange timer.

Kirsten Terkilsen fortæller, at hun har brugt den første uge som borgmester på at sige goddag til medarbejderne. Til februar og marts vil hun besøge alle de institutioner, der er i Hedensted Kommune.