Vil stoppe kunstkøb for millioner

Kolding Kommune har købt kunst for millioner, mens kommunen har sparet på børn og ældre samt solgt ud af kommunale ejendomme. Det vil et politisk flertal nu sætte en stopper for, og en del af kunstskatten skal sælges.

Overalt i kommunens bygninger hænger kostbare kunstværker. Alene i de seneste tre år har kommunen købt kunst for knap to millioner kroner.
 
- Det er utroligt, at den tidligere kommunaldirektør med de tidligere borgmesters viden har rejst rundt og købt kunst, mens vi har sparet og sparet for at få budgettet til at hænge sammen, siger viceborgmester Søren Rasmussen (DF).

Ingen har overblik

Pengene til kunstindkøbene er kommet fra mange forskellige konti. Og ingen har tilsyneladende haft et samlet overblik over indkøbene.

TV SYD har været rundt i de kommunale bygninger for at se på kunstindkøbene. Bl.a. et billede af Tom Krøjer, der kaldes Superpop.  Pris: 129.600 kroner.

Kunstkøb stoppet

Det borgerlige flertal i byrådet har nu stoppet kunstindkøbene. Og flertallet lægger op til at sælge en del af kunstskattene.

Tidligere borgmester Per Bødker Andersen (S) siger fra sin ferieresidens:

- Der åbenbart meget stor forargelse, men hele byrådet har lavet budgettet for 2009, så kunstkøbene er sket med hele byrådets opbakning.
 
Den udlægning vil det borgerlige flertal i byrådet ikke skrive under på.

- Vi har fået at vide, at den centrale forvaltning havde skåret helt ind til benet. Jeg er skuffet over, at økonomiudvalget ikke fik indsigt i, at der på den konto var afsat masser af penge til kunstkøb, siger byrådsmedlem Hans Peter Andersen (V).

Får ikke pengene tilbage

TV SYD har talt mandater i byrådet. Og der er flertal for at sælge kunsten.

Politikerne håber, at de kan levere kunsten tilbage til galleriet, men det afviser galleriejeren: Kommunen må gerne levere kunsten tilbage, men den får ikke pengene tilbage. Så de skal købe anden kunst for pengene.

Hvis det er tilfældet, vil det borgerlige flertal sælge kunsten på det frie marked.