Vild biljagt: Forsøgte at køre ind i politibiler

Danske og tyske politibiler jagtede i nat en Hyundai med stjålne nummerplader frem og tilbage over grænsen. Jagten foregik med over 200 km/t - og bilisten forsøgte at køre ind i politibilerne.

Biljagten varede over en time. En dansk patrulje spottede kl. 1.30 bilen og forsøgte at stoppe den. Men føreren stak af ? og under flugten kørte han flere gange over 200 km/t. Og han forsøgte flere gange at køre ind i politibilerne, som deltog i jagten.

Under flugten kørte han flere gange over grænsen til Tyskland og tilbage igen. Til sidst kørte med høj hastighed mod syd på E45.

Kl. 2.45 lykkedes det politipatruljerne at stoppe bilen på A7 ? 500 meter udenfor Lottorf på den tyske side.

Føreren viste sig at være en 24-årig mand fra Padborg. Han mistænkes for at være påvirket af narkotika.

Da han blev stoppet i Tyskland, er det tysk politis jurister, der afgør om, om han skal fremstilles i grundlovsforhør her ? eller han udleveres til Danmark.

- At det lykkedes at stoppe bilen, skyldes det gode samarbejde mellem dansk og tysk politi om, hvordan man håndterer den type flugt over grænsen skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse. Her eksisterer der en aftale om, at dansk politi kan eftersætte flygtende i en korridor langs og syd for grænsen, til tysk politi kan tage over. Og lige sådan kan tysk politi i en korridor nord for grænsen eftersætte, til danske patruljer kan tage over.

Fra Facebook:

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.