Vild flugt med 200 km/t udløste natlig spærring af motorvej

Motorvej E45 ved Kolding var natten til onsdag spærret en times tid, mens politiet ledte efter narko og andre ting, der var smidt ud af en bil, som tirsdag i myldretiden med over 200 kilometer timen forsøgte at køre fra en patruljevogn.

Tirsdag eftermiddag ved 17-tiden observerede en civil politibil, at en sort Audi med fire mænd ombord i meget høj fart kørte mod nord ad motorvejen forbi Kolding Øst.

Under forfølgelsen forsøgte føreren af Audien at ryste politiet af ved at køre op fra motorvejen ved afkørsel Kolding Øst og straks ned på motorvejen igen. Herunder ramte flugtbilen en kantsten og slog bundkarret i stykker og kunne ikke længere fortsætte flugten.

I bilen var fire unge mænd fra Aarhus på henholdsvis 23, 24, 24 og 28 år. I bilen fandt politiet ved en nærmere undersøgelse en mindre mængde narkotika - formentlig kokain.

Mændene blev anholdt og sidder onsdag morgen fortsat i arresten, mens bilen er blevet minutiøst undersøgt.

- Da vi havde mistanke om, at der under flugten var smidt narko og andre ting ud af bilen, valgte vi i nat at spærre motorvejen mod nord fra Kolding Øst og frem mod udfletningen til Vejle og Fyn, mens vi ledte på og langs vejen, siger vagtchef Henrik Dam, Sydøstjyllands Politi, onsdag morgen til TV SYD. 

Af efterforskningsmæssige grunde ønsker politiet ikke at oplyse, om de fik udbytte af nattens undersøgelse på motorvejen.

- Vi vil nu afhøre de fire anholdte igen og så tage stilling til, hvad der skal ske videre i sagen, siger vagtchef Henrik Dam, Sydøstjyllands Politi.