Vild-med-dans-stjerne fik pulsen op

Marianne Eihilt - kendt fra tv-programmet Vild med Dans - fik pulsen op hos skolelever i Haderslev. Det skete i forbindelse med kampagnen Aktiv Rundt i Danmark, som blev indledt i dag.

140.000 børn på over 1280 skoler landet over deltager i kampagnen som løber over tre uger.

I Haderslev er det eleverne i 8.-10.klasse, som danse-stjernen skal sætte pulsen op. Forinden skal racerkøreren Jason Watt komme med et motiverende oplæg.

Løb i dyrehaven

De mindste elever tilbringer mandagen i Dyrehaven med bl.a. et spændende løb i området. Eleverne mellem 4. og 7. klasse løber stafetløb på Haderslev Idrætscenter.

Sundhedskampagnen er arrangeret af University College Syddanmark og Arla. Baggrunden er, at flere danske skolebørn er inaktive og ikke lever sundt nok. Det er en udfordring, rigtig mange skoler ønsker at gøre noget ved.

Det er sjette år i træk, at Arla og University College Syddanmark arrangerer Aktiv Rundt i Danmark, som siden opstarten er vokset stærkt i popularitet på de danske skoler. I 2005 deltog godt 10.000 børn, og i år er det tal vokset til 140.000 børn fra folkeskoler, friskoler, efterskoler, m.fl.

Inaktivitet

Skolealderen er det ideelle tidspunkt at sætte ind overfor inaktivitet og usunde vaner.

- De vaner du danner som barn, tager du med ind i voksenlivet, og jo senere i livet du prøver at ændre dem, jo sværere bliver det. Derfor er det ekstremt vigtigt at få familier til at fokusere på de små vaner og rutiner i hverdagen, som kan være med til at lægge fundamentet til et aktivt og sundt liv, siger Børge Koch, der er leder for udvikling og forskning ved Videncenter for Sundhedsfremme ved University College Syddanmark