TV der bevæger dig

Vild rejselyst

Foto: Bjarne Sig Jensen

Aldrig har der været så mange passagerer i Billund lufthavn, som der var i juli.

Juli blev den travleste måned i Billund lufthavns historie. Lufthavnen havde 390.290 passagerer, hvilket er 3.196 flere end den hidtidige rekord.

Passagererne er især rejst med rutefly. Ruteflyene havde i juli 233.910 passagerer, hvilket er en stigning på 6.806 passagerer i forhold til juli 2014, svarende til 3,0 pct.

- Stigningen i rutetrafikken skal primært findes hos netværksselskaberne såsom Lufthansa, Brussels Airlines, KLM, Air France og airberlin, som har øget deres trafik med over en tredjedel i juli måned. Faktisk har stort set alle ruteflyselskaber set fremgang fra Billund Lufthavn i juli måned, dog med undtagelse af Ryanair som har reduceret deres passagertal i juli med knap hver femte passager. Det hænger nøje sammen med, at Ryanair lukkede sin base den 17. juli efter tre år i lufthavnen, oplyser lufthavnschef Kjeld Zacho Jørgensen.

Chartertrafikken er til gengæld faldet med 3.694 passagerer - hvilket svarer til et fald på 2,5 % i forhold til sidste år.

- Selvom sommervejret har vist sig fra sin mest regnfulde side, har dette desværre ikke været nok til at opveje de negative påvirkninger fra af den økonomiske krise i Grækenland, lufthavnens absolutte største feriedestination i juli, samt terrorhandlingerne i Tunesien, hvilket har betydet annullering af en række flyvninger til landet. Det kedelige sommervejr har dog allerede fået flere charterbureauer til at indsætte flere fly til sydens sol i efteråret og vinteren, fortæller Kjeld Zacho Jørgensen.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden