Vild rejselyst

Aldrig har der været så mange passagerer i Billund lufthavn, som der var i juli.

Juli blev den travleste måned i Billund lufthavns historie. Lufthavnen havde 390.290 passagerer, hvilket er 3.196 flere end den hidtidige rekord.

Passagererne er især rejst med rutefly. Ruteflyene havde i juli 233.910 passagerer, hvilket er en stigning på 6.806 passagerer i forhold til juli 2014, svarende til 3,0 pct.

- Stigningen i rutetrafikken skal primært findes hos netværksselskaberne såsom Lufthansa, Brussels Airlines, KLM, Air France og airberlin, som har øget deres trafik med over en tredjedel i juli måned. Faktisk har stort set alle ruteflyselskaber set fremgang fra Billund Lufthavn i juli måned, dog med undtagelse af Ryanair som har reduceret deres passagertal i juli med knap hver femte passager. Det hænger nøje sammen med, at Ryanair lukkede sin base den 17. juli efter tre år i lufthavnen, oplyser lufthavnschef Kjeld Zacho Jørgensen.

Chartertrafikken er til gengæld faldet med 3.694 passagerer - hvilket svarer til et fald på 2,5 % i forhold til sidste år.

- Selvom sommervejret har vist sig fra sin mest regnfulde side, har dette desværre ikke været nok til at opveje de negative påvirkninger fra af den økonomiske krise i Grækenland, lufthavnens absolutte største feriedestination i juli, samt terrorhandlingerne i Tunesien, hvilket har betydet annullering af en række flyvninger til landet. Det kedelige sommervejr har dog allerede fået flere charterbureauer til at indsætte flere fly til sydens sol i efteråret og vinteren, fortæller Kjeld Zacho Jørgensen.