Vilde katte gøres til et emne i den kommunale valgkamp

Dyrenes Beskyttelse forsøger nu at gøre problemer med vilde katte til et emne i valgkampen forud for kommunalvalget den 21. november. Organisationen har lavet en opgørelse, der viser, at Vejle og Horsens er blandt de elleve danske kommuner med flest problemer.

Vejle Kommune og Horsens Kommune har ifølge Dyrenes Beskyttelse store problemer med vildtlevende katte. Alene i 2016 modtog organisationen henholdsvis 363 og 211 henvendelser om katte fra borgere i de to kommuner.

quote

Derfor opfordrer vi til, at man til kommunalvalget stemmer på en politiker, som vil skabe bedre forhold for kattene.

Jens Jokumsen, chefkonsulent for familiedyr, Dyrenes Beskyttelse 

- Vi kan på mange områder i Danmark stadig gøre meget mere for at sikre bedre dyrevelfærd. Mange initiativer skal gøres ude i lokalområderne, og derfor opfordrer vi til, at man til kommunalvalget stemmer på en politiker, som vil skabe bedre forhold for kattene, siger Jens Jokumsen, chefkonsulent for familiedyr hos Dyrenes Beskyttelse, i en pressemeddelelse.

- Kattene er ikke tamme, og der er ingen, som tager ansvar for dem. De vildtlevende katte kan oprindeligt nedstamme fra ejerkatte, som på den ene eller anden måde er blevet væk fra sin ejer. Mange katte lever under dårlige forhold og flere bliver syge. De får tilmed mange killinger, som vokser op uden nogen, som tager sig af dem, siger Leila Andersen, områdeformand for Dyrenes Beskyttelse i Vejle-området, som også omfatter Horsens.

Dyrenes Beskyttelse pointerer, at vildtlevende katte ikke skal bekæmpes eller betragtes som skadedyr. Det handler om at hjælpe kattene til bedre forhold.