Jæger: Vildsvin kan svømme uden om vildsvinehegn ved grænsen

Jæger kalder planlagt vildsvinehegn langs grænsen for ineffektivt, omsonst og fagligt udokumenteret.

Miljøminister Esben Lunde Larsen vil tirsdag aften på et borgermøde i Tønder forsvare planerne om et vildsvinehegn langs den dansk-tyske grænse. Men nu viser det sig, at det planlagte grænsehegn er omsonst, skriver Flensborg Avis i sin tirsdags-udgave.

For den uønskede indvandring kommer til at ske til vands, påstår en kilde til avisen.

– Man klasker et stort hegn op, men hele Flensborg Fjord, som faktisk er der, hvor der sker en indvandring, den er fuldstændig fri endnu, og der vil de kunne svømme henover. Den nordligste bestand af vildsvin i Slesvig-Holsten, de er østpå i Angeln og Gelting. De par kilometer som Flensborg fjord er bred, det ved man ganske udmærket fra andre steder, at det regner et vildsvin ingenting for, siger jæger Hans Kristensen fra Tønder til avisen.

Ifølge jægeren minder planerne om et vildsvinehegn på den dansk-tyske grænse om den tillid, politikerne i 1864 satte til, at Dannevirke kunne holde de tyske tropper ude. Han kritiserer planerne for at være unødvendige. Meningen med det planlagte 70 kilometer lange og halvanden meter høje vildsvinehegn, som regeringen og Dansk Folkeparti er blevet enige om at opføre ved den dansk-tyske grænse, er at holde vildsvin ude af Danmark af hensyn til dansk fødevareeksport.

quote

De par kilometer, som Flensborg fjord er bred, regner et vildsvin ingenting for.

Hans Kristensen, jæger, Tønder

Vildsvinehegnet er ikke kun ineffektivt på grund af Flensborg Fjord, det vil sige i det nordøstlige Slesvig-Holsten, hvor vildsvinene i forvejen befinder sig.

– Vest for motorvejen (A7, red.) kan man se, at der kommer da af og til et vildsvin, men sidste år i Nordfrisland var der to registreringer. Det ene vildsvin blev skudt og det andet blev påkørt – det er det. Så man sætter et hegn op på en lang strækning, hvor det er totalt unødvendigt. Selvfølgelig kan det ske, at der kommer et vildsvin trissende den vej – det kan ingen afvise. Men det vil aldrig blive et problem. Det er fagligt udokumenteret, at det er nødvendigt med et hegn, forklarer Hans Kristensen.