Vildsvinehegn skyld i ødelagte afgrøder

Vildsvinehegnet langs den dansk-tyske grænse får i disse uger store flokke af kronhjorte til at samle sig på den tyske side, hvor de i flok trasker op og ned langs hegnet, mens de ødelægger tonsvis af markafgrøder.

Tyske landmænd i Ellund syd for den danske-tyske grænse nær Flensborg mærker nu for alvor konsekvenserne af det 70 kilometer lange vildsvinehegn, der skal forhindre eventuelle udbrud af den frygtede afrikanske svinepest i Danmark, skriver Flensborg Avis.

Her i brunsttiden er store flokke af kronhjorte på op mod 200 dyr nemlig samlet langs hegnet, der grænser op til Frøslev Plantage i Aabenraa Kommune. Men vildsvinehegnet forhindrer dem i at krydse grænsen og følge deres normale trækstier rundt i grænselandet.

– De voksne dyr kan sagtens springe over hegnet, men kalvene kan ikke. Derfor søger dyrene langs med hegnet og æder og tramper afgrøderne ned på markerne på deres vej, siger Marx Plagemann, der er jæger til Flensborg Avis.

Danske afgrøder lider endnu ikke

På rug- og majsmarker på den tyske side er op mod halvdelen af afgrøderne langs det ny vildsvinehegn trampet ned eller ædt, og landmændene risikerer at miste mere end 100 tons majs, oplyser avisen.

Endnu er der ikke sket overlast på afgrøder på den danske side af hegnet.