Villaer går som varmt brød i Vejle

Vejle ligger på førstepladsen, når det gælder salg af villaer i de ti største kommuner. En del af forklaringen ligger i kommunens bosætnings-strategi.

Palle Jensen og Tanja Rzehak kigger på hus i Vejle. Lige nu bor de i Kolding. Men de har for nylig begge fået job i Vejle, så nu er boligjagten intensiveret. Men det er ikke bare kortere afstand til jobbet, der lokker den lille familie til byen.

- Vejle er jo en fantastisk by med hensyn til natur, og den har et rigtig godt cykelterræn. Og så er det en rigtig god handelsby, og sammenlignet med Kolding er der mere gang i midtbyen i Vejle, siger Palle Jensen til TV SYD.

Og parret er ikke de eneste, der kigger på bolig i Vejle.

I årets fire første måneder er der solgt 349 villaer i Vejle. Det er 23 procent flere end i samme periode i 2016, og 31 procent flere end i 2015.

Dermed er Vejle en klar nummer ét blandt landets ti største kommuner, når det gælder fremgang i hussalget. Det viser tal fra Boligsiden og Home.

Den nyhed er borgmester Jens Ejner Christensen (V) glad for at høre.

- Det er jo en bevidst strategi, at vi siden 2010 har haft en ambition om, at vi gerne skulle have 1000 nye borgere i kommunen hvert år indtil 2020. Vi ligger faktisk betydeligt over det.

Som en del af strategien har kommunen blandt andet ansat én udelukkende til at tage sig af alle de henvendelser, der kommer til kommunen fra mulige tilflyttere.

- Jeg tror, den store forskel er, at vi har en medarbejder, der er dedikeret til det arbejde og til at servicere de folk, der gerne vil flytte hertil.

Og borgmesteren bakkes op af lederen af Home Vejle, Jesper Guldmann.

- Jeg tror, vi høster gevinsten af, at Vejle Kommune har været meget fremsynet de sidste 5-7 år. Har gjort meget for, at byen har fået nogle rigtig store virksomheder til byen. Og så har de forskønnet strøget og centrum.

Sådan er det gået i kommunerne i Syd- og Sønderjylland.
Sådan er det gået i kommunerne i Syd- og Sønderjylland.
Bl.a. på havnefronten i Vejle er der sket meget de senere år.
Bl.a. på havnefronten i Vejle er der sket meget de senere år.
Foto: Thomas Larsen-Bjerre, TV SYD