Villy Søvndal: Bekymrende så mange flere der tjener mere end en million kroner

En markant stigning i ansatte, der får mere en end en million kroner om året i løn i de danske regioner, har fået Villy Søvndal til at fare i blækhuset. Han vil nu vide, hvor mange ansatte i Region Syddanmark, som tjener så meget.

Villy Søvndal, der er spidskandidat for SF til det kommende regionsrådsvalg har bedt politikerne i Region Syddanmark regne ud, hvor mange ansatte der er i Region Syddanmark, der tjener mere en en million kroner om året.

quote

Jeg synes, at det er bekymrende, at cheflønningerne stiger så kraftigt i regionerne i en tid, hvor der er rigtig god brug for pengene til blandt andet sygehusene

Villy Søvndal, spidskandidat, SF, Kolding

Baggrunden er, at tal fra Social- og Indenrigsministeriet i følge Søvndal viser, at antallet af ansatte i alle regionerne, der inklusiv pension og tillæg tjener mere end en million om året, er steget med 40 procent i perioden 2007 - 2015.

- Jeg synes, at det er bekymrende, at cheflønningerne stiger så kraftigt i regionerne i en tid, hvor der er rigtig god brug for pengene til bl.a. sygehusene, siger Villy Søvndal til TV SYD

Villy Søvndal vil have regionen til at oplyse, hvordan tallene ser ud i Region Syddanmark i forhold til resten af landet.

- Jeg ønsker regionsrådets vurdering af tallene, og endelig ønsker jeg at vide, at hvis regionens melding er, at det har taget overhånd med høje lønninger til chefer, hvad regionsrådet ønsker at gøre ved det.

Spørgsmålene bliver besvaret på Region Syddanmarks regionsrådsmødepå mandag den 24. april.