TV der bevæger dig

Vindmøllepark snart klar på havet

Transformerstationen til de 49 havvindmøller er klar til at blive sejlet ud på havet. Foto: Rikke Stange Laursen

Havvindmølleparken Horns Rev 3 kan snart stå færdig. To vigtige dele bliver snart installeret, så 49 kæmpevindmøller kan blive sat i gang.

Der fuld fart på vindmøllerne i Esbjerg. Den nye, store havvindmøllepark Horns Rev 3 vokser lige nu frem.  Erhvervslivet i Esbjerg har ellers fået nogle hak i tuden de seneste uger,  da det ikke går så godt med produktionen af olie og naturgas ude i Nordsøen, men på vindmølle-siden går det godt.

18 kilometer vest for Henne Strand skal 49 kæmpemøller stå og lave vind om til strøm. Lige nu står to vigtige dele på havnen i Esbjerg og venter på deres nye liv på havet.

- Det specielle ved den nye havvindmøllepark er, at vi gerne vil landføre strømmen. Det betyder, at vi forhåbentligt kan indfrie ambitionerne i Danmark om levere 50 procent af strømmen til danske elforbrugere i 2020, siger Thomas Thinggaard,  der er projektleder Horns Rev-projektet til TV SYD.

Hele anlægget vil være ubemandet, når det står færdigt.

- Det er meningen, at vi skal kunne styre det hele fra land. Anlægget er et vigtigt skridt i forhold til at nå de mål, vi har om, at kunne forsyne mere af Danmark vis vind-energi. Det er en stor milepæl, at få Horns Rev 3 sat i gang, forklarer Thomas Thinggaard til TV SYD. 

 Det koster godt og vel 500 millioner kroner at etablere Horns Rev 3.
 

00:35

Projektleder Thomas Thinggaard fortæller om to vigtige dele til den store havvindmøllepark.

Luk video

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden