TV der bevæger dig

Vindmøller støjer som de må

De to kæmpevindmøller støjer ikke mere end tilladt, har en VVM-undersøgelse konkluderet.

To kæmpevindmøller i Esbjerg er nu blevet testet for støj. Resultatet glæder kommunen.

Det har ikke været uden protester, at to kæmpe vindmøller blev sat op i Måde i Esbjerg. Flere borgere har frygtet støjgener fra de store vinger, men ifølge en ny støj-måling er der ikke grund til bekymring.

- Vi kan som udvalgsmedlemmer jo kun håbe på, at der ikke er problemer med sådanne støjmålinger. Så det er kun godt, at målingerne viser, at vindmøllerne ikke støjer mere end tilladt, siger Karsten Degnbol, medlem af Plan- og Miljøudvalget i Esbjerg Kommune til TV SYD.

Det har ikke været muligt at få fat i formanden for Plan- og Miljøudvalget, John Snedker, men til jv.dk siger han følgende:

-I forbindelse med den VVM, der er blevet lavet, så lå der jo i selve godkendelsen et påbud om, at man skulle foretage støjmålinger i forbindelse med påbud om godkendelse, og de er foretaget 28. og 29. april af et firma, som er akkrediteret til at foretage den slags støjmålinger. Der kan man på den baggrund se, at møllerne overholder grænseværdier for normal og lavfrekvent støj, og at der ikke er tydelig hørbar toner fra møllerne.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden