TV der bevæger dig

Vindmølletransporter har ødelagt bro - giver risiko for feriekø

Sidste sommer fik Hylkedalsbroen udskiftet vejbelægningen. Og det var netop under dette arbejde, at flere vindmølletransporter om natten lavede skader på stålfugerne. Foto: Ernst Møller, TV SYD

Vindmølletransporter med sænkede undervogne har påkørt og ødelagt stålfuger i Hylkedalsbroen på motorvej E 45, som de kommende tre uger skal repareres med risiko for lange køer for ferietrafikken.

Hylkedalsbroen på E45 vest for Kolding står foran vejarbejde fra søndag morgen og de tre næste uger. Stålfugerne, som går på tværs af asfalten i hver sin ende af broen skal udskiftes.  

Arbejdet går i gang netop som skoleferien er startet og vil i tre uger skabe høj risiko for lange ferie-køer omkring Kolding.

Det var tilfældet sidste sommer, da samme bro fik udskiftet vejbelægningen. Og det var netop under dette arbejde, at flere vindmølletransporter om natten lavede skaderne på stålfugerne. Vindmølletransporterne sænker deres undervogne for at kunne komme under motorvejsbroerne.

- Vi observerede påkørslerne og der er verserer erstatningssager med vognmændene. Vi bliver desværre nødt til udskifte fugerne nu, selvom det vil genere ferietrafikken. Broen vil være åben for trafik i begge retninger i hele perioden, men i sydgående retning med reduceret vognbanebredde, siger projektleder Kirsten Riis fra Vejdirektoratet til TV SYD.

Stålfugerne er monteret i Hylkedalsbroen for at undgå, at vejen slår revner, når broen enten udvider sig i varmen, eller trækker sig sammen i koldt vejr.  

 - Hullerne har vi midlertidig fyldt op med asfalt, men det holder ikke i længden. Uanset hvornår arbejdet udføres vil det skabe gener, så vi håber, at trafikanterne vil bære over med os de næste uger, siger Vejdirektoratets projektleder Kirsten Riis.    

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden