Vindstille vejr gav dårlige surfbetingelser

Trods svag vind kom surferne på vandet ved Hejlsminde, men surferglæden varede kort.

Trods den svage vind kom den 42-dobbelte verdensmester Bjørn Dunkerbeck og de andre surfere på vandet ved Dunkerbeck Longdistance Pro/Am Windsurfing Regatta og Hejlsminde Strand Festival. Men efter to korte sejladser faldt vinden, og surferne blev sendt på stranden igen.

Bjørn Dunkerbeck må dog konstatere, at hans navn ikke er at finde blandt de øverste placeringer.

- Jeg er jo en tung dreng, så jeg skal bruge masser af vind. Det havde vi ikke i dag. Men vi kom på vandet, og det er vigtigt. Windsurfere er vant til at vente på vind, så vi er glade, når vi kan komme på vandet, siger han.

Der var mødt pænt med tilskuere op for at se surferne ude på vandet. De må til gengæld prøve igen i morgen, hvor strandfestivalen fortsætter.

Vejrudsigten lover mere vind. Det er godt for surferne, for da skal de ud på en rundstrækning på op til 50 kilometer. Allerede nu vil arrangør Britt Dunkerbeck dog godt kalde arrangementet en succes. 

- Det er så skønt at se så mange på stranden i Hejlsminde. Her var børn med deres forældre. Her var pensionister, der kiggede forbi, og så har surferne været på vandet. Vi har knoklet for at få arrangementet op at stå på vores lille strand. Hele byen har været med. Jeg er bare så stolt over, at det er lykkedes, siger Britt Dunkerbeck i en pressemeddelelse. 

Trods den svage vind kom den 42-dobbelte verdensmester Bjørn Dunkerbeck og de andre surfere på vandet ved Dunkerbeck Longdistance Pro/Am Windsurfing Regatta og Hejlsminde Strand Festival. 
Video: Foto: Ole Wejse Svarrer