TV der bevæger dig

Vinterbadere ønsker sig en sauna, der ikke skal spændes på traktoren

00:32

Vinterbaderne i Hejsager drømmer om at kunne springe fra isende vand og ind i en sauna - og det vil være lidt af en opgradering for klubben, der indtil nu har været kreativ for at holde varmen. Video: Lise Bæksgaard Christoffersen, TV SYD

Syddanmark topper ansøgningslisten til Nordea-fondens kystpulje. Vinterbadeklubben Vandhundene i Hejsager er nogle af dem, der håber at få del i pengene.

- Vi drømmer om at få en dejlig sauna her. En med panoramavindue til vandet.

Ordene kommer fra landmand og vinterbader Henrik Neumann fra Kelstrup.

I hans vinterbadeklub Vandhundene har de ansøgt om 500.000 kroner til et anlæg, der skal gøre det lidt mere hyggeligt i vintermånederne.

Hver søndag året rundt tager vinterbaderne en dukkert i havet ved stranden i Hejsager.

Indtil nu har klubben forsøgt sig med en mobil sauna, som Henrik Neumann spænder på traktoren og kører ned med, men den løsning er ikke holdbar i længden.

- Der er jo omkring 200 mennesker, som benytter omklædningsrummet nede ved stranden. Men det er heller ikke isoleret, så i vinterhalvåret er det lige med at få varmen igen, når man er kommet op af vandet, forklarer Henrik Neumann.

Stor efterspørgsel på penge til især vinterbadning

Jægerne af det kolde gys i Vandhundene er langt fra alene om at søge om penge. 15 af de 101 ansøgninger, som Nordea-fonden indtil videre har modtaget, kommer fra vinterbadeklubber.

Hos Nordea-fonden håber direktøren, at de små kystnære anlæg som saunaer og omklædningsrum kan komme mange til gode.

- Vi lavede jo kystpuljen, fordi vi kunne se, at der var en stor efterspørgsel på penge til kystnære aktiviteter som UV-jagt, kajak og især vinterbadning, siger direktør Henrik Lehmann Andersen.

Syddanmark topper listen

Hele 36 af ansøgningerne til Nordea-fondens kystpulje, som er på 50 millioner kroner, kommer fra det sydlige Danmark.

Nordea-fondens direktør har ingen forklaring på, hvorfor netop Syddanmark markerer sig så stærkt i antallet af ansøgninger, men han har en fornemmelse af, at der er et stærkt drive i foreningslivet i Syddanmark.

- Jeg er selv fra Ærø, og jeg er grundlæggende stolt af det drive, som man finder hernede, siger Henrik Lehmann Andersen.

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu