Virksomhed bag miljøulykke vil blive i Fredericia

Trods millionkrav efter kæmpebrand og forurening ønsker Dan Gødning at blive på Fredericia Havn.

Dan Gødning har tænkt sig at blive på Fredericia Havn. Det var deres tanke med planteolie og gødning, som brød i brand den 3. februar sidste år og over flere døgn udviklede sig til en af de største miljøulykker her hos os i vor tid.

Siden har der rejst sig to typer krav mod virksomheden. Det ene er, at nogle politikere og borgere ikke længere vil have en så farlig virksomhed så tæt på beboelsesområder, som tilfældet er i Fredericia. 260 borgere blev evakueret fra deres boliger, da branden rasede på havneområdet.

- Vi har ikke lagt skjul på, at vi er glade for at være her. Vi har også været her i mange år. Og vi vil også godt være her i fremtiden, siger Kommunikationschef i Danish Agro, som er et af tre selskaber bag Dan Gødning, Søren Møgelvang Nielsen, til TV SYD, i en af de ganske få kommentarer, virksomheden har givet til offentligheden siden miljøulykken.

Det andet er et erstatningskrav på et endnu uvist, men stort millionbeløb. 

Det er endnu ikke gjort endeligt op. Foreløbig har ADP (Fredericia Havn) annonceret et krav på op mod 20 mio. kr. for ødelagte jernbaneskinner på området, og brandvæsnet i byen har meddelt erstatningskrav på knap 3 mio. kr. for ødelagte brandbiler. Andre firmaer er også på vej med store krav. Dertil kommer miljøomkostninger, som kan løbe op i et trecifret millionbeløb.

quote

Det er vores skøn, at de omkostninger, som denne ulykke medfører, er noget, vi kan håndtere indenfor den finansielle kapacitet i Dan Gødning 

Søren Møgelvang Nielsen, Kommunikationschef, Danish Agro 

Kommunikationschef, Søren Møgelvang Nielsen, Danish Agro, vil ikke forholde sig til erstatningsbeløbet.

 - Det er endnu for tidligt at forholde sig til, men det er vores skøn, at de omkostninger, som denne ulykke medfører, er noget, vi kan håndtere indenfor den finansielle kapacitet i Dan Gødning. 

Bag gødningsfirmaet står tre store danske grovvarekoncerner med milliarder i pengetanken.

Hør Søren Møgelvang Nielsen i klippet her: