Virksomheder mangler arbejdskraft

Industrien i Sydvestjylland er hæmmet af mangel på arbejdskraft. De kunne sælge mere, hvis bare de havde folk nok.

Mange industri- og håndværkervirksomheder i Sydvestjylland kunne producere og sælge mere, hvis bare de kunne få fat i flere kvalificerede medarbejdere. Men dem er der mangel på. 

Arbejdsløsheden i flere af de sydvestjyske kommuner er nede på omkring tre procent. Samtidig er området generelt ramt af lav tilgang og fraflytning af unge mennesker, som kunne blive de nye kvalificerede medarbejdere.

- Regionen befinder sig generelt i vækst med stigende aktivitet inden for en række brancher. Men mange industri- og håndværksvirksomheder er tilbageholdende med at tage ordrer ind, fordi de mangler arbejdskraft, siger bestyrelsesformand i Business Region Esbjerg, John Lesbo.

I Ølgod må virksomheden LPM Production A/S sige nej til ordrer, fordi de mangler medarbejdere.

- Lige nu begrænser det vores omsætning, at vi ikke kan skaffe kvalificeret arbejdskraft, siger adm. direktør Henrik Jørgensen.

quote

 Lige nu begrænser det vores omsætning, at vi ikke kan skaffe kvalificeret arbejdskraft.

Adm. direktør Henrik Jørgensen, LPM Production, Ølgod

Virksomheden har 45 ansatte. Den producerer komplekse emner i metal og plast, og den er et eksempel på den mangelsituation, der hæmmer væksten i den sydvestjyske industri.

Derfor indkalder bl.a. Business Region Esbjerg sidst på måneden erhvervs- og uddannelsesfolk mv. til konference om fremtidens arbejdskraft.

  • Konference: Invester i fremtidens arbejdskraft.
  • Deltagere: Bl.a. fremtidsforsker Louise Fredbo ”Pas på! Eller fremtiden kommer efter dig”, professor Steen Hildebrandt, MF Henning Hyldested og Karina Adsbøl m.fl.
  • 31. august.  AMU Vest, Esbjerg.