Virksomheder snor sig for at hjælpe lockoutede forældre

Virksomhederne hyrer ikke personale for at passe lockoutramte børn. Forældrene skal selv se efter børnene.

Virksomhederne er klar over, at lærerlockouten, der træder i kraft efter påske, kan blive dyr for forældrene, hvis de tilbyder medarbejderne at stå for pasningen af poderne.

For børnepasning anses af Skat som en privat sag, og derfor er det et personalegode på linje med tre flasker vin eller belønningsmiddage.

- Vi er opmærksomme på problemet, og vi kommer ikke til hyre nogen ind til at undervise eller passe børnene, siger pressechef Mads Hvitved Grand, Dansk Supermarked, til Ritzau.

Ifølge Mads Hvitved Grand kunne en model være, at medarbejderne laver en vagtplan og bruger deres selvbetalte pauser til at være sammen med børnene.

Må ikke kaldes pasningsordning

På Arla Foods er der heller ikke tale om en pasningsordning. Her tilbyder man en mulighed for at tage børnene med på arbejde.

Det siger kommunikationschef i Arla Foods, Astrid Gade Nielsen.

- Vi meget opmærksomme på, at det ikke er en ny pasningsordning, vi tilbyder forældrene. Det er forældrenes ansvar at tage vare på deres børn. Det er der en klart forskel på, siger hun.

Også hos møbelgiganten Ikea er man godt klar over, at man skal træde varsomt, og at det er en kompleks situation, men der bliver ikke ansat personale til at passe børnene.

- Vi er i dialog med medarbejderne og regner med at finde en løsning i dag, siger kommunikationsansvarlig i Ikea, Tina Lindharth.

Som reglerne på området ser ud i dag, er der en bundgrænse for goder på 1000 kroner om året.

Derfor skal der kun tre dage til i lockouten, før medarbejderen må se et skattesmæk i øjnene, hvis det er ansat personale, der passer børnene.

Børnepasningen kan samtidig blive en dyr fornøjelse for virksomhederne, for glemmer de at indberette børnepasningen, kan de få kæmpe bøder fra skattefar.