Virksomhedsledere forventer vækst

Lederne af de små og mellemstore virksomheder i region Syddanmark ser for første gang siden foråret 2012 lidt lysere på fremtiden.

Det fremgår af regionens vækstbarometer for andet kvartal i år. Fire gange om året bliver 900 virksomhedsledere spurgt om forventningerne til omsætning, finansiering, antallet af ansatte, ordrebeholdning og eksport i det kommende kvartal.

 

 

  • 36 pct. tror på større vækst, mens 22 pct. tror, den bliver mindre.
  • For første gang siden vækstbarometeret begyndte på at måle forventninger til finansieringsmuligheder i 2011, er der flere optimister end pessimister med hensyn til adgangen til finansiering.
  • Der er større optimisme angående ordrebeholdninger, mens antallet af afbestillinger samlet set forventes at dale.
  • Forventningerne til eksporten er svagt dalende, der er dog stadig markant flere optimister end pessimister.

- Det kunne tyde på, at den langvarige krise er ved at slække grebet, siger Carl Holst (V), formand for Syddansk Vækstforum.

 

Carl Holst maner dog også til besindighed. Der har før været målt bedring i konjunkturerne under krisen, uden at bedringen viste sig at være af langvarig og stabil karakter.

- Jeg håber naturligvis, at optimismen denne gang bider sig fast, for det er der brug for. Denne gang er der da også tegn på, at især jobpessimismen er på retur i vigtige brancher, siger Carl Holst.

Især bygge- og anlægsbranchen, transportbranchen og detailhandlen ser lidt lysere på fremtiden.

Her kan du hente analysen.