Virtual reality-briller skal tage ældre med i lokalområdet

Ny teknologi gør det muligt for ældre på Esbjerg Kommunes plejecentre at se lokale seværdigheder hjemme fra plejecenteret.

De almindelige briller var i dag skiftet ud med virtual reality-briller på plejehjemmet Strandgården.

- Det var så fascinerende. Det var det altså, siger Helga Jensen, der bor på plejehjem, efter hun tog brillerne af. Ved hjælp af brillerne havde hun været på en virtuel tur i Ribe Domkirke, selvom hun hele tiden befandt sig hjemme på plejecenteret.

quote

Jeg synes bare, det er spændende at se.

Svend Laursen, plejehjemsbeboer

Virtual Reality er et sæt briller med en skærm, man tager på hovedet. Med brillerne på befinder man sig i en anden virkelighed end den, man er i. På den måde kunne plejehjemsbeboerne i dag få et kig ind i Ribe Domkirke, mens de sad hjemme på plejehjemmet.

- Jeg synes bare, det er spændende at se. For man har jo selv været i Ribe Domkirke i virkeligheden, og så er det ligesom at være der igen, siger Svend Laursen, en anden plejehjemsbeboer. 

På plejecenteret er de glade for at kunne give nogle af deres beboere nogle flere oplevelser.

- Jeg synes, det er et fantastisk koncept. Jeg har nogle beboere her, som ikke kommer så meget ud, så jeg synes, det er dejligt, at vi har en form for palet af aktiviteter, som vi kan give vores borgere herinde, siger Janet Rosengren Sillasen Due, Teamleder ved Lokalcenter Strandgården. 

Kommunen vil producere flere forskellige film fra lokalområdet, som de ældre kan se. Indtil videre kører projektet som et forsøg på tre plejecentre. Senere skal de bestemme, om de vil forsætte med projektet.