Visitationszone forlænges i Esbjerg

Syd- og Sønderjyllands Politi forlænger visitationszonen i Esbjerg på grund af den spændte situation mellem rockerbanderne Bandidos og Hells Angels.

Visitationszonen giver politiet ret til uden varsel at undersøge alle personer og biler inden for zonen for blandt andet våben.

Zonen omfatter den centrale del af Esbjerg.

Den afgrænses af Måde Kirkevej ? Tjæreborgvej ? Motorvej E20 ? Storegade ? Strandby Kirkevej ? Grådybet ? Bådebrogade ? Sperlingkaj ? ?havnebassin? ? ?kystlinje? og tilbage til Måde Kirkevej inklusive de nævnte gader.

Den gælder fra torsdag 29. september 2011 kl. 16.00 til fredag 28. oktober 2011 kl. 16.00.

Den gældende visitationszone skulle ellers udløbe i morgen.

Frygter våben

Politiet begrunder forlængelsen med, at der fortsat er en anspændte situation mellem rockergrupperne Bandidos og Hells Angels og deres støttegrupper.

16. september kom der et Bandidos-skilt op på den adresse, hvor Guardias Diablos har haft tilholdssted, og der er dermed etableret en fuldgyldig afdeling af Bandidos i Esbjerg, ligesom Hells Angels tidligere på året etablerede et chapter i Esbjerg.

Politiet har observeret, at rockere bærer skud- og stiksikre veste, og at bandemedlemmer fra andre byer befinder sig i det lokale rockermiljø.

Politiet vurderer på baggrund af den aktuelle situation, at der er en forøget risiko for, at der bæres våben i den centrale del af Esbjerg.

Visitationszonen har et forebyggende sigte, idet den skal forebygge fare for personers liv og helbred.