77-årige Vita fik vind i håret

På Gråsten Daghjem og Plejecenter var der fuld fart over feltet, da de ældre i dag fik mulighed for at få en tur på motorcykel.

Sten Petersen er glad for at køre på motorcykel, og for fire år siden fik han pludselig en idé.

- Jeg tænkte, at det kunne være sjovt at gøre en forskel og komme ud at køre med de ældre. Så snakkede jeg med en nabo, der arbejder på et plejehjem, og hun syntes, det var en god idé. Fornøjelse er ligeså meget på vores side som de ældres, siger han til TV SYD.

Han kan mærke, at de ældre bliver glade, og at det er noget, de har set frem, når han triller ind på plejehjemmet. 77-årige Vita Vad er en af de ældre, der fik sin mandag krydret med en køretur bag på Sten Petersens motorcykel.

- Jeg kan rigtig godt lide det, og så har vi også godt vejr til det, siger hun.

Det er nogle år siden, at hun sidst har siddet bag på en motorcykel, men hun er ikke i tvivl om, hvad det tiltrækkende er.

- Det er farten og den friske luft, siger hun.

Kirsten Roostgaard er social og sunhedsassistent på Gråsten daghjem og plejecenter, og hun er glad for, at man kan give de ældre en anderledes oplevelse.

- Dem der ikke kører får også en god oplevelse, det er noget andet end det, vi plejer at lave, når vi for eksempel er taget på bustur og lignende, siger hun.

Dagens ældste passager på Sten Petersen motorcykel var 95 år.