TV der bevæger dig

VM i speedway skaber folkefest i Horsens

00:45

Nysgerrige tilskuere ser på speedwaycykler i fanområdet. Video: Thomas Sejstrup Møller, TV SYD.

Folkefest i Horsens ifm. VM-Grand Prix i speedway i Casa Arena. Foto: Pernille Keller Sand, TV SYD

1 af 2

Lørdag har Horsens besøg af verdens bedste speedwaykørere, der skal konkurrere i et VM-Grand Prix.

Speedwayfeberen har grebet Horsens.

Jeg synes, det er fantastisk. Fantastisk for Horsens som by, og det trækker mange mennesker til.

Lørdag aften klokken 19.00 finder et stort speedwayløb sted på Casa Arena, der er ombygget til speedwayarena i dagens anledning. Hele dagen har der været opvarmning for både fartglade fans og nysgerrige lokale.

- Vi havde godt hørt, at der skulle være speedway i aften og havde set i avisen, at der var noget for store og små. Så vi tog herop for at kigge lidt på, hvad der var af motorcykler og speedwaycykler, siger Lars Petersen fra Horsens til TV SYD.

Han har taget børnene Timo og Oscar med på tur. For de mange aktiviteter tiltrækker ikke kun inkarnerede speedwayfans, men også lokale som familien Petersen, der bare er kommet for hyggens skyld.

- Det skal være en fest for alle. Selvfølgelig de gæster som kommer og skal se speedway, men også for alle dem som bor i Horsens og omegn. De må også gerne komme hertil, så vi har lavet et åbent område, hvor alle folk kan komme og se, hvad det er for et cirkus der kommer forbi byen, fortæller medarrangør Iben Høgh Grøftehauge til TV SYD.

Med 12.000 solgte billetter er der udsolgt til lørdagens speedwayløb. Så folkefesten er klar. Hundredevis af mennesker kommer igennem fanområdet i løbet af lørdag eftermiddag.

- Jeg synes, det er fantastisk. Fantastisk for Horsens som by, og det trækker mange mennesker til, slutter Lars Petersen

Der er 18 kørere med i feltet. Blandt dem er 39-årige Nicki Pedersen, der blandt andet kører for Holsted. Han ligger på en 11.-plads før løbet, der er det tredje grandprix i VM-serien, som består af i alt 11 løb.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden