Vognmand igen dømt for underbetaling af chauffør

En lastbilchauffør har arbejdet 843 timer uden at få løn, da han kørte for den danske vognmand Kurt Beier.

Den danske storvognmand Kurt Beier, som holder til i Padborg, er blevet dømt for underbetaling af en rumænsk chauffør ved en retssag i Rumænien. Det skriver Avisen.dk.

Den rumænske chauffør har kørt uden at holde fridage og uden at blive betalt for hverken overarbejde, natkørsel eller weekendkørsel - mens han arbejdede for den danske transportvirksomhed.

Fra september 2013 til marts 2015 arbejdede han sammenlagt 843 timer uden at blive betalt for det, hvilket svarer til 35 dage uden løn.

Sådan lyder konklusionen i en dom, som er afsagt ved en regional domstol i den rumæske by Cluj i november 2016.

Kurt Beiers rumænske datterselskab, GBT Logistic SRL, blev dømt til at betale omkring 25.000 kroner til den rumænske chauffør.

Det svarer til to en halv månedsløn. Chaufføren har anket dommen, fordi han mener, at han er blevet snydt for mere end de 25.000 kroner. Sagen skal for appelretten i september.

Fakta

  • Kurt Beier Transport A/S er en dansk virksomhed, som holder til i Padborg.
  • Kurt Beier har datterselskaber både i Litauen og Rumænien.
  • Koncernens moderselskab havde i 2016 en omsætning på 380 millioner kroner ifølge selskabsregisteret CVR.

Det er ifølge Avisen.dk ikke første gang, Kurt Beier Transports rumænske datterselskab bliver dømt for at underbetale rumæske lastbilchauffører. Det nu lukkede HBT Internationale Transporte SRL blev i 2013 dømt i en anden sag om underbetaling. Samme år blev virksomheden dømt til at betale omkring 17.000 kroner i kompensation for 'moralsk skade' til en chauffør, fordi virksomheden stoppede hans lønudbetaling, da han fik en hjerneblødning.

Underbetaling er hverdagskost i Rumænien

Direktøren for Kurt Beier Transport, Karsten Beier, ønsker ikke at kommentere de tre retssager.

- Vi har mange chauffører og mange småsager på sådan noget der. Jeg har ikke deltaget i nogen retssag, vi har en advokat til at køre de ting der, så jeg kan ikke udtale mig om det, siger han til Avisen.dk.

Det rumænske fagforbund for lastbilchauffører fortæller, at der er endnu en sag om underbetaling på vej mod Kurt Beier Transport, som vil komme for retten i september.

- Kurt Beier er kendt for at behandle chaufførerne rigtig dårligt. Vi ser sager som denne hele tiden. Lige nu har vi omkring 40 lignende retssager mod vognmænd fra Vesteuropa, siger Virgil C. Purcarescu, som er præsident for fagforbundet Sindicatul Soferilor Drumuri Bune, til Avisen.dk.