Voldsofferet Morten kæmper for erstatning: - Det er en principsag

Han blev overfaldt på et diskotek, frikendt fra en voldsigtelse og sygemeldt i mange måneder efter overfaldet. Nu kæmper koldingenseren Morten Mølbæk for at få erstatning.

Det er over et år siden, at en bytur vendte 26-årige Morten Mølbæks verden på hovedet. Her blev han overfaldt af en flok mænd på et diskotek. Morten Mølbæk anmeldte episoden og afgav vidneforklaring.

Tre måneder senere blev han selv sigtet for grov vold på grund af sit selvforsvar under overfaldet og skulle én gang til igennem møllen af afhøringer og retsmøder. I maj blev  sagen afsluttet med en frikendelse.

Efter flere måneders sygemelding og varige mén kæmper han og hans advokat nu for at få en erstatning fra de mænd, der overfaldt ham på diskoteket i oktober sidste år. 

- Det er jo bare penge, men det er blevet en principsag nu. Vi stopper ikke før, vi har fået alt, vi kan få fra dem. Jeg finder mig ikke i den behandling, jeg har fået, siger han til TV SYD. 

quote

Jeg er ikke bange, men det hænger ligesom bare i ens underbevidsthed - om man vil det eller ej. Jeg passer nok bare mere på mig selv.

Morten Mølbæk, studerende

Morten Mølbæk blev efter overfaldet i oktober sidste år sygemeldt. I januar var han tilbage på sin uddannelse som bygningskonstruktør, men han var ikke klar til at vende tilbage til jobbet som brandmand før syv måneder efter overfaldet.

Selvom Morten Molbæks hverdag nu umiddelbart ser normal ud igen, er han stadig mærket af episoden. Han har bl.a. fået et stort ar i panden, og synsfeltet er generet af en mørk plet. Han har også døjet med koncentrationsbesvær og hovedpine siden overfaldet.

Men det er ikke kun fysisk, han mærker en forskel. Morten Mølbæk fortæller, at han efter overfaldet  ikke har haft lyst til at gå i byen, og han har kun været afsted én enkelt gang siden. 

- Jeg er ikke bange, men det hænger ligesom bare i ens underbevidsthed - om man vil det eller ej. Jeg passer nok bare mere på mig selv, siger han.

Morten Mølbæks historie skabte stor opmærksomhed på Facebook, og der var mange, som sympatiserede med ham. Han fortæller, at det var rart at få medhold  i, at han ikke havde gjort noget galt. Men det var reaktionen fra hans chef på brandstationen, der gjorde størst indtryk.

- Hvis du bliver dømt, finder vi ud af noget. Det sagde hun til mig. Det betød jo, at hun rigtig gerne ville beholde mig uanset, hvad der skete. Det var rigtig rart at få den støtte.

Det er endnu uvist, hvornår sagen om erstatning bliver afgjort. 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.