Voldsom brand på nedlagt fabrik

Tre slukningstog blev kaldt til en brand i tomme industribygninger på havnen i Esbjerg ved 19-tiden torsdag. Også her til morgen var der brandfolk på stedet, fordi ilden var blusset op.

Det var en transformator inde i bygningerne, som tidligere rummede Triplenine Protein. Politiet skal i dag undersøge, hvordan branden er opstået. Brandvæsenet har fået oplyst, at der er håndværkere i den nedlagte fabrik i Fiskerihavnsgade.

Brændte kraftigt

Indsatsleder Niels Holm valgte at slå storalarm, fordi det brændte kraftigt, da brandvæsenet ankom til stedet kl. 19.11.

- Det så lidt voldsomt ud. Der var ild i en transformatorstation inde på fabrikken, og det brændte op gennem taget, siger han til jv.dk.

Transformatorstationen fylder ca. 25 kvadratmeter og befinder sig inde på selve fabrikken. Ilden er gået gennem taget - og transformatorstationen er udbrændt.

Politiet var tæt på at udsende en beredskabsmeddelelse og lade sirenerne i området hyle, fordi branden udviklede giftig røg, som drev over Strandvejen og Grådybet.

Kl. 7.27 fredag blev kommunens indsatsleder igen kaldt til brandstedet. Det ulmede, og folk på stedet var bange for at branden ville blusse op igen.