TV der bevæger dig

Voldsom byge ramte Vejle og Horsens – og der kom ikke mere

Viadukten i Vejle er altid plaget. Foto: Peter Elgaard, TV SYD

Prognoserne er uenige om, hvor meget vand der kommer sankthans-aften? Vejle og Horsens fik ved 17-tiden et varsel om, at der kommer regn. Det viste sig dog at være tomme trusler. Opdateret

- Der kom meget regn, men det blev ikke skybrud. Det gik simpelthen for hurtigt, siger vagthavende meteorolog Lars Henriksen, DMI, til TV SYD om tordenskyllerne i Vejle og Horsens . Men jeg kan se, at der er mere på vej.

Den forudsigelse, som blev fremsat kl. 17.30, kom dog ikke til at holde stik. Uvejret ændrede retning og gled ind over Fyn og senere Sjælland. Her var der både torden og kraftige byger, viser DMIas radar.

- Det bliver en lun aften, forudsagde Lars Henriksen. Men der vil være  byger, som kommer og går. Så paraply og regntøj vil være værd at have med.

Omvendt kan der komme sprækker i skylaget, så solen kan titte frem indtil ved 22-tiden.

Og det holdt stik. Faktisk skinnede solen fra en næsten skyfri himmel over hele landsdelen.

Bygerne ved 17-tiden opstod inde over det centrale Sønderjylland og trak hurtigt op over Trekant-området. Ved 18-tiden var de nået til Djursland. 

I Vejle var viadukten i Havnegade hurtigt påvirket, men vandet nåede ikke at skabe problemer for bilerne.

- Vi har ikke fået meldinger om oversvømmelser, siger vagtchef Hans Hoffensetz, Sydøstjylands Politi, til TV SYD. Og forhåbentlige bliver det ikke så slemt som i sidste uge...

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden