TV der bevæger dig

Voldsom regn skabte oversvømmelser flere steder

Her er det et situationsbillede lørdag eftermiddag fra boligområdet Rørkjær i Esbjerg. Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi

Udover boligområder i Esbjergs østlige bydel ved Rørkjær blev også indkøbscentret Broen i midtbyen og kælderen på Politigården ramt af indtrængende regnvand - akkurat som det tidligere er sket denne sommer. Foto: Sydvestjysk Brandvæsen

1 af 2

Esbjerg blev lørdag eftermiddag ramt af flere voldsomme regnbyger, der skabte oversvømmelser i boligområder, indkøbscenter og i Politigårdens kælder. Beredskabsstyrelsen Sydjylland har søndag morgen fået pumpet vand væk.

Søndag står i oprydningens tegn i flere boligområder i Esbjerg, efter at kraftig regn lørdag eftermiddag skabte omfattende oversvømmelser. 

 Beredskabsstyrelsen Sydjyllands pumper flytter 18 kubikmeter i minuttet. 

Beredskabsstyrelsen Sydjylland har sammen med Sydvestjysk Brandvæsen kæmpet for at begrænse skaderne.

14 mand og syv køretøjer med kraftige pumper fra Beredskabsstyrelsen Sydjylland i Haderslev var i aktion til et godt stykke efter midnat. Deres pumper kan flytte18 kubikmeter vand i minuttet. Der er blevet pumpet vand væk to steder.

Det væltede ned med regn i flere omgange. Oven i den seneste tids store mængder nedbør, gav det massive oversvømmelser 

Ole Aamann, vagtchef ,Syd- og Sønderjyllands Politi.

Udover boligområder i Esbjergs østlige bydel ved Rørkjær blev også indkøbscentret Broen i midtbyen og kælderen på Politigården ramt af indtrængende regnvand - akkurat som det tidligere er sket denne sommer.

- Det væltede ned med regn i flere omgange. Oven i den seneste tids store mængder nedbør, gav det massive oversvømmelser i Rørkjær-området, hvor der blev dannet store søer på de grønne områder og i haverne. I midtbyen kom vandet ind i bl.a. vores egen kælder her på Politigården, siger vagtchef Ole Aamann, Syd- og Sønderjyllands Politi, søndag morgen til TV SYD.

Søndag skal der ryddes op i Esbjerg, og skadernes omfang gøres op. 

Læs også Indsatsleder: Vandet skød kloakdæksler op som badebolde

 

 

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden