Vores del af landet har mistet indflydelse i regeringen

Syd- og Sønderjylland har ikke siden Poul Schlüters første regering i 1982 haft så få ministre, som det er tilfældet i den nye regering.

Da Villy Søvndal onsdag trak sig som udenrigsminister, var han den sidste minister med bopæl her i området.

Nu er finansminister Bjarne Corydon, der er valgt i Esbjerg, eneste minister, der enten er valgt eller bor TV SYDs område, da ingen nye kom til ved ministerrokaden torsdag.

Danske ministre siden 1953

Da regeringen Lars Løkke Rasmussen trådte tilbage den 3. oktober 2011, var der fire ministre i regeringen, der var valgt eller boede i Syd- og Sønderjylland.

Med Helle Thorning Schmidt faldt det lokale antal ministre til tre - nemlig Henrik Dam Kristensen som trafikminister indtil 9. august 2013, hvorefter der alene var Villy Søvndal og Bjarne Corydon tilbage.

Mogens Therkelsen, der i mange år har været aktiv i erhvervslivet og interesseorganisationer bl.a. som formand for ITD, Brancheforening for den danske vejgodstransport, er bekymret for konsekvenserne af, at regeringen består af politikere, der hører hjemme i hovedstadsområdet.

- Jeg har haft megen glæde og gavn af, at eksempelvis de skiftende politikere på posten som transportminister på egen krop kender trafikken på de jyske motorveje og forholdene i grænselandet, siger Mogens Therkelsen til TV SYD.