TV der bevæger dig

Vred borgmester: Løgn fra ende til anden

Borgmester Jens Christian Gjesing (S) vil iværksætte en uvildig undersøgelse af Haderslev Kommunes økonomi efter hård kritik af risikofyldte låne-aftaler, de såkaldte rente-swaps.

- Det er løgn fra ende til anden. Sådan beskriver en vred borgmester Jens Christian Gjesing overfor TV SYD de seneste dages omtale af kommunens risikofyldte låne-aftaler.

Flere eksperter har sammen indenrigsminister Margrethe Vestager (R) kritiseret kommunens rentespekulation. En praksis, der tidligere på året fik kommunens gæld til at stige med 200 millioner kroner - fra 600 til 800 mio. kr. Eksperterne betegner det som alt for risikabelt og uacceptabelt at gamble med borgernes penge og på den måde at tilføre dem merudgifter for 200 mio. kr. men eksperterne ved ikke, hvad de taler om, lyder det fra Jens Christian Gjessing:

- De eksperter, der har været fremme, taler generelt om kommuner, der spekulerer i højrisikable rente-swaps og udenlandsk valuta, men de kender intet til Haderslevs økonomi. Og vi har altså hverken højrisikable lån eller spekulation i udenlandsk valuta, og det er forkert at borgerne taber penge.

Jens Christian Gjesing henviser til at de nye lån har lavere renter, der giver mulig for større afdrag.

Der har politisk været pres for at få gennemført en uvildig undersøgelse, men det er ifølge borgmesteren den negative omtale, der er den direkte årsag til, at kommunens fra 2007 og frem til i dag nu bliver undersøgt.

- Vi er blevet mødt med falske og forkerte oplysninger af en så belastende karaktér, at det er nødvendigt med en uvildig undersøgelse. Så det er ikke fordi vi tvivler på, at det, vi gør, er rigtigt, men det er af hensyn til kommunens image, siger Jens Christian Gjesing til TV SYD.

Den uvildige undersøgelse sker med opbakning fra bl.a. viceborgmester H.P. Geil (V). Det er endnu ikke klart, hvem der skal gennemføre undersøgelsen, men ifølge Jens Christian Gjesing har man i første omgang valgt at invitere de kritikere, der har udtalt sig i bl.a. TV SYD.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden