TV der bevæger dig

Vrede ældre i Esbjerg: Det er sgu ikke en narkomanborg

05:27

Formanden for Beboerforeningen Nygårdsvej i Esbjerg, Birgit Maigatter, viser hvor stor tillid, hun har til de lokale politikere. Foto: Chris Pedersen, TV SYD

1 af 2

En gruppe ældre har igennem flere år følt sig voldsomt generet af en gruppe misbrugere, som kommunen har flyttet ind som nabo til de ældre i ældreboligerne. Kommunen har lovet at løse problemet, men intet er sket, og det vækker vrede.

- Jeg har faktisk ingen tiltro til dem. For de lover med den ene hånd og gør noget andet i den anden. Sådan siger formanden for Beboerforeningen Nygårdsvej i Esbjerg Birgit Maigatter til TV SYD om de lokale politikere.

Årsagen rækker helt tilbage til 2010, da Esbjerg Kommune flyttede en gruppe tidligere narkomaner med psykiske problemer ind i ældreboligerne på Nygårdsvej.

01:30 Luk video

Kritikken fra de ældre går på, at misbrugerne larmer, kaster op på terrasserne og tisser på trappegangene. Det skaber udtryghed hos de ældre, som i værste fald bliver indendørs.

TV SYD fortalte for et år siden om sagen, og i den forbindelse lovede kommunen, at løse problemet, men endnu er intet sket, og derfor er tilliden til, at kommunen vil gøre noget, i bund hos de ældre.

Se Birgit Maigatter forklare sig i indslaget nedenfor.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden