TV der bevæger dig

Vrede i Holsted

Foto: TV SYD

Politisk flertal i Vejen byråd vil flytte teknik- og miljøafdelingen med 71 ansatte fra det gamle rådhus i Holsted til det centrale rådhus i Vejen

00:52 Luk video

Holsted mister en række arbejdspladser. Et flertal i byrådet bestående af V, DF og SF har besluttet, at flytte teknik- og miljøafdelingen til Vejen om tre år, når det centrale råhus her er blevet renoveret for næsten 100 mio. kr.

Borgmester Egon Fræhr erkender overfor TV SYD, at der her er tale om en centralisering, men understreger, at man kan spare 9 1/2 mio. kr., hvilket gør beslutningen nødvendig.

- Hvis vi skal have lavet nye tiltag i kommunen som at renovere rådhuset, så skal vi finde finansieringen gennem en effektivisering, og det er det vi gør her, siger han.

De 71 ansatte sidder indtil da i det tidligere rådhus på Højmarksvej i Holsted.

Beslutningen vækker harme i Holsted. Således siger den tidligere borgmester i byen Carl Aaskov til TV SYD:

- Det er altid en dårlig ide, når en kommune flytter arbejdspladser væk fra de små steder. Det giver jo ingen mening, at man ønsker at bevare jobs i yderområderne, for så at lave sådan et træk her. Det kommer til at gå ud over Holsted.

De konservative i byrådet undlod at stemme, fordi de mener, at der er betydelig uklarhed om kommunen faktisk kan spare de 9 1/2 mio. kr., som Venstres borgmester mener.

Socialdemokraterne stemte imod, fordi de mener, at man ikke kan hente besparelsen hjem på den her måde. De havde fortrykket en anden model.

Også Liberal Alliance stemte imod.

Se interviewklip med to af byens borgere her

Varighed 0:55

-

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden