VUC Syd Medarbejdernes løn i fare - igen

Hverken VUC Syds direktør eller formand kan love, at uddannelsescentrets ansatte får løn til oktober.

I en tidligere udgave af denne artikel var medlem af det midlertidige styre Peter Amstrup citeret for ikke at kunne garantere de ansattes løn. Dette var en fejl. Det er retteligt formand Laust Jakobsen, der har udtalt sig. TV SYD beklager.

 

VUC Syds ansatte risikerer at få nul kroner i løn den 28. september, når det er lønningsdag. 

Det sker, fordi VUC SYD har rod i økonomien. Det seneste år er uddannelsescentret blevet kritiseret for at have brugt penge på blandt andet Apple-ure for 40.000 kroner, B&O-fjernsyn og dyre udlandsrejser. 

Tirsdag blev VUC Syds bestyrelse afsat, fordi økonomien ligger i ruiner. Et nyt midlertidigt styre er i stedet blevet indsat af Styrelsen for Undervisning og Kvalitet - forkortet STUK.

Styret skal med Undervisningsministeriets egne ord "vurdere skolens økonomiske situation og herunder tilvejebringe et grundlag for, at STUK kan træffe beslutning om, hvorvidt VUC Syd kan fortsætte sin drift."

Kassen var tom
Økonomien hos VUC Syd er så dårlig, at der har været problemer med at finde penge til de ansattes løn.

Så sent som i slutningen af august var kassen så tom, at septemberlønnen til de ansatte var i alvorlig fare. Et telefonnotat, som JydskeVestkysten har fået adgang til, viser en korrespondence med STUK fra den 27. august. Ifølge notatet sagde direktør Asbjørn Nielsen følgende:

- VUC Syd er så trængt på likviditeten, at der ikke kan udbetales løn til alle ansatte ultimo august.

Asbjørn Nielsen havde i følge avisen efterfølgende et møde med Jyske Bank, der gav VUC Syd en kreditaftale, så uddannelsescentret kunne udbetale de ansattes lønninger.

quote

Vi gør klogest i ikke at garantere noget. Det kan jeg simpelthen ikke.

Laust Jakobsen, formand, VUC Syd

Ingen garanti
Men om der også er penge til løn i slutningen af september, er fortsat et åbent spørgsmål. For hverken VUC Syds direktør eller nye formand vil love, at der er økonomi til at udbetale medarbejdernes løn i slutningen af måneden. 

- Vi gør klogest i ikke at garantere noget. Det kan jeg simpelthen ikke, siger formand Laust Jakobsen til TV SYD. 

Samme melding kommer fra VUC Syds direktør.

- Jeg har en helt klar forventning om, at der er økonomi til at udbetale løn til de ansatte den 1. oktober, men jeg kan ikke garantere det, siger Asbjørn Nielsen til TV SYD. 

Ingen konkrete svar 
Der er kun én ting, som formanden vil love VUC Syds medarbejdere:

- Jeg kan garantere, at vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at VUC Syd overlever, siger Laust Jakobsen og fortæller, at han og Asbjørn Nielsen skal mødes med VUC Syds medarbejdere på mandag.

Men heller ikke her kan medarbejderne regne med at blive meget klogere på deres fremtid. 

- Jeg kommer ikke til at møde op med nogle konkrete svar, men jeg vil fortælle dem lidt om, hvilke muligheder der er for at løse VUC Syds problemer, siger formanden.

Lige så snart formanden ved, om de ansatte kan se frem til at få løn, vil han oplyse dem om det, understreger han.