TV der bevæger dig

Walesa møder unge studerende

Lech Walesa talte mandag formiddag for et stort publikum af studerende og andre interesserede på SDU i Kolding. Foto: Pia Thordsen, TV SYD

Lech Walesa talte mandag formiddag for et stort publikum af studerende og andre interesserede på SDU i Kolding.

1 af 2

Den tidligere polske præsident og Nobel Fredsprismodtager Lech Walesa mødte mandag formiddag de studerende på Syddansk Universitet i Kolding.

Læs også Legoland og Walesa begejstrede Uffe Ellemann-Jensen

For at markere de gode og nære forbindelser mellem Danmark og Polen er Lech Walesa i gang med et fire dage langt ophold i Billund og Kolding i året for sin 75 års fødselsdag og 35-året for modtagelsen af Nobels Fredspris. 

Efter modtagelse lørdag i Billund af bl.a. tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen, så er Lech Walesa mandag i Kolding, hvor han på SDU talte for et stort publikum af studerende og andre interesserede.

Besøget i Kolding ​afsluttes med en reception og pressemøde på Hotel Koldingfjord. Her tager regionrådsformand Stephanie Lose, (V), og Koldings borgmester Jørn Pedersen, (V), imod Lech Walesa.

Lech Walesa blev verdenskendt i 1980, da han stod i spidsen for et oprør mod kommunismen på skibsværftet i Gdansk, der senere gav polakkernes deres frihed og selvstændighed tilbage. I 1983 modtog Lech Walesa Nobels Fredspris.

Læs også Lech Walesa kommer til Billund og Kolding

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden