TV der bevæger dig

Weltz: Alex Pedersen pressede mig

Rapport om dopingsagen viser, at sportsdirektør på Team CSC Johnny Weltz følte sig presset af den anden sportsdirektør Alex Pedersen, Vejle, skriver Ritzau

Team Home Jack & Jones (holdet fik senere CSC som sponsor) havde en dopinglejlighed i Luxembourg. Johnny Weltz stod for "forsyningerne".

I dopingrapporten fra Anti Doping Danmark, som tirsdag blev offentliggjort, står der:

- Dopingstofferne blev opbevaret i køleskabet i denne lejlighed og derfra distribueret videre til primært ryttere på det danske hold, har ryttere forklaret.

Og forsyningen stod blandt andet holdets egen sportsdirektør for.

- Interviewpersonerne har endvidere oplyst, at det var holdets daværende sportsdirektør Johnny Weltz, der stod for leverancen af dopingstofferne, står der, og hovedpersonen selv bekræfter sin medvirken.

- Weltz har over for undersøgelsesgruppen erkendt selv at have været involveret i at arrangere en leverance af epo og væksthormon fra et apotek i Andorra til lejligheden i Luxembourg i 2000.

Ifølge Johnny Weltz følte han sig presset til at forsyne holdet med doping, fordi ledelsen med direktør Torben Kølbæk og sportsdirektør Alex Pedersen pressede på for at skabe bedre resultater.

Torben Kølbæk nægter at have haft kendskab til lejligheden, hvilket bakkes op af Alex Pedersen, som til gengæld indrømmer, at han fik kendskab til det, men ikke havde noget med dopinglejligheden eller dens virke at gøre.

Download hele rapporten her.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden