Wilbek vil løfte hele Tønder med håndbold

Wilbek har sagt nej til mange, men han sagde ja til Tønder. Årsagen hedder Peter.

Der er to årsager til, at det lykkedes TM Tønder Håndbold at score kapaciteten Ulrik Wilbek som ny rådgiver. Den ene er en klassiker: Den personlige relation, og den hedder Peter.

Peter Okholm er søn af formand for TM Tønder Håndbold Elite, Robert Okholm. Og Peter og Ulrik har været venner, siden de som unge spillede håndbold sammen i Virum-Sorgenfri.

Den anden er egentligt også en klassiker: Wilbek tror på Tønders håndboldherrer.

- Det er klart, det er den personlige relation. Jeg har sagt nej til mange andre, siger Ulrik Wilbek fredag formiddag til TV SYD.

Den tidligere triumfator for både kvinde- og herrelandsholdet har klare mål for sin nye indsats som rådgiver for TM Tønder Håndbold.

quote

Det er klart, det er den personlige relation. Jeg har sagt nej til mange andre.

Ulrik Wilbek, rådgiver, TM Håndbold Elite.

- Det handler om at løfte projektet. Mit succeskriterie er, at holdet bliver hele Tønder-områdets hold. Det handler om at løfte interessen, budgettet og forhåbentligt også faciliteterne. Det kræver, at der er flere, der kommer med. Der er behov for større volumen. Det er synligheden, siger Wilbek og fortsætter:

- Det andet er at kunne give ideer til, hvordan Tønder kan blive ved med at skabe en sportslig udvikling, så holdet bliver interessant, både så de bedste spillere får lyst til at blive, og at holdet bliver interessant for gode spillere udefra.

- For mig handler det om at sætte noget i gang. Og jeg havde ikke sagt ja, hvis ikke jeg troede på det. 

Ulrik Wilbek.
Ulrik Wilbek.
Foto: Claus Fisker Scanpix

Ulrik Wilbek er tilknyttet TM Håndbold Elite indtil nytår. Derefter skal han måske være borgmester i hjembyen Viborg. Måske. Det afgøres ved kommunalvalget til den 21. november. Men det er en anden historie.

Søndag den 29. august har Tønder sæsonens første kamp på hjemmebanen mod Bjerringbro-Silkeborg med Jesper Nøddesbo på holdet. Kendere ved, hvem han er.