Würth får JydskeVestkystens kulturpris

JydskeVestkystens kulturpris 2011 går til Kulturforum Würth i Kolding.

Ud over at være en velanskrevet forhandler af alt fra skruer til lifte og lagersystemer tilbyder virksomheden nemlig alle at kigge forbi og se kunstudstillinger af høj karat. Helt gratis.

Bag koncernen står den tyske rigmand Reinhold Würth med verdens største, private kunstsamling. Og Würths danske hovedsæde i Koldings nordlige industrikvarter søger med stor succes for, at værkerne når ud til et bredt publikum.

De kulturelle aktiviteteter er samlet under betegnelsen Kulturforum Würth, og i 2010 tiltrak udstillingerne ca. 15.000 besøgende.

Den kontante hæder på 50.000 kroner foruden en kunstgave, skabt af Mogens Leander, blev overrakt af chefredaktør Peter Orry.

Det foregik ved et festligt arrangement i Sønderjyllandshallen i Aabenraa fredag eftermiddag, og vinderen er kåret af en dommerkomité på basis af forslag fra mediehusets læsere.

Som modtager af prisen havde Kulturforum Würth konkurrence fra bl.a. sangeren Helge Engelbrecht, Ansager, og indehaver af bl.a. Quedens Gaard i Ribe, Lise Frederiksen.
JydskeVestkystens kulturpris blev uddelt for 16. gang.