Yasmin blev mobbet: Det er vigtigt at have julemærkehjemmet

Julemærkemarchen blev søndag gået over hele landet. I Kollund samlede deltagerne 17.250 kroner ind til Yasmin Nymark og julemærkehjemmene.

Søndag vandrede mennesker over hele landet for at samle penge ind til julemærkehjemmene. Hvert år hjælper julemærkehjemmene 750 børn til at få et bedre liv. En af dem, de hjælper, er Yasmin Nymark. For en uge siden startede hun på Julemærkehjemmet Fjordmarken i Kollund.  

- Jeg har haft det meget svært. Jeg er startet, fordi jeg er blevet mobbet meget og for at tabe mig, siger Yasmin Nymark til TV SYD. 

Men julemærkehjemmene har fået sværere ved at samle penge ind. Færre sender breve, og derfor bliver der også solgt færre julemærker. Det rammer i sidste ende Yasmin Nymark og børnene på landets julemærkehjem. Derfor må julemærkehjemmene tage alternative metoder i brug. En af metoderne er den julemærkemarch, der i dag blev gået 64 steder i landet. I Kollund var hele Yasmin Nymarks familie kommet for at gå marchen.

- Vi vil gerne støtte op om en god sag, og vi synes, julemærkemarchen er en god sag, siger Kent Nymark, der er far til Yasmin Nymark.

500 personer gjorde som familien Nymark og deltog i marchen i Kollund. De kunne gå fem eller ti kilometer for et startgebyr på 25 kroner. Men der blev doneret flere penge end startgebyret, så i alt blev der i Kollund samlet 17.250 kroner ind til julemærkehjemmene.

Yasmin Nymark er glad for, at så mange vil støtte julemærkehjemmene. Det betyder meget for hende at være startet på hjemmet i Kollund. 

- Det er meget vigtigt for mig at have et sted som Julemærkehjemmet. Der er en kontaktpædagog, man kan snakke med, og alle er søde og griner ikke ad folk. 

I alt gik 16.248 personer for en god sag. Det er lidt færre end sidste år.