Youtuberen Mia Sofie laver løbehjultricks for tusinder: - Uden publikum er jeg ikke noget

Mia Sofie Nørgaard fra Esbjerg er en af de mange danske youtubere, som tjener penge på at lave videoer. Hun viser løbehjultricks, og siger sin mening om andre youtubere.

Tusindvis af visninger og følgere på Youtube, og en check på tusind kroner hver måned.

Det er, hvad Mia Sofie Nørgaard fra Esbjerg har opnået med sit engagement på videoportalen Youtube. Her har hun over de sidste to år opbygget et fast følge på 7500 abonnenter.

Se et af Mia Sofie Nørgaards tricks her. 
Video: Foto: Finn Grahndin, TV SYD.

- Jeg tror, målgruppen er de 13-16-årige, siger Mia Sofie Nørgaard til TV SYD.

Mia Sofie Nørgaard er youtuber – det vil sige, at hun optager videoer af sig selv og lægger dem op på Youtube. Hendes videoer handler især om at lave tricks på et løbehjul. Men nogle af vidoerne viser ganske enkelt også bare den 16-årige pige på sit værelse, mens hun fortæller sin - ofte bramfrie mening - om hvad der optager hende. Og det er populært online.

- Jeg vil ikke sige, at det er decideret vigtigt for mig at være populær, men det er et eller andet sted det, der er mit arbejde – at folk kender mig. Det er rart, og det er jo ens mål at få flere til at interessere sig for det, man laver, og få flere følgere. Uden publikum er jeg ikke noget, mener Mia Sofie Nørgaard.

Når den 16-årige pige kalder det sit arbejde, er det fordi, hun faktisk tjener penge på det. 1000 kroner tjener hun på at være aktiv på videotjenesten hver måned.

Der er dog stadigvæk langt op til de store youtubere i Danmark som Rasmus Brohave med 233.000 abonnenter, Armin med 256.000 abonnenter og Julie Sofia med 180.000 abonnenter. 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.