Zoo-direktør: Ingen grund til ulve-panik

Torsdag valgte Vadehavsskolen i Egebæk at stoppe skoleudflugter til den hytte, de plejer at besøge med skolens børn. De frygter, at der er ulve i området. Men det er der ingen grund til, mener Richard Østerballe fra Givskud Zoo.

Det har skabt megen debat - blandt andet på TV SYDs Facebook-side - at en skole fra Egebæk har valgt at de i fremtiden ikke vil tage på skoleudflugter, fordi de er bange for at ulve vil angribe børnene. Men der er ingen grund til at frygte ulvene, siger direktør i Givskud Zoo, Richard Østerballe.

- De har ingen grund til bekymring. Det ville være så ærgerligt, hvis man på baggrund af at vi har lidt ulve i den danske natur lukker ned for udflugter, det ville jo tværtimod være en fantastisk mulighed for at lede efter ulvespor og tegn på ulven, siger han til TV SYD.

Selvom man kan fristes til at tro, at et vildt rovdyr som ulven vil angribe, så fortæller Østerballe, at det er meget sjældent, at ulve angriber mennesker.

- Vi har ulve i en række europæiske lande, og i de seneste flere hundrede år har der ikke været et eneste tilfælde af overfald på mennesker, så der er ikke nogen fare som sådan. Men jeg forstår godt at en skoleleder i dagens Danmark kan være bekymret, for der bliver man bedømt på hvad som helst hvis man begår en fejltagelse, siger han.

Skulle du alligevel møde en ulv, der ikke er venligtsindet eller stikker af, når den hører eller ser dig, så fortæller zoo-direktøren her, hvad der kan være grunden til det og hvad du skal gøre (varighed 1 minut og 29 sekunder)