Hel familie boligløs efter 19-årigs voldsdom og bandekriminalitet

En dom for vold og grov bandekriminalitet betyder, at en 19-årig mand og hans familie nu bliver smidt ud af deres lejlighed på Stengårdsvej i Esbjerg.

Boligforeningen Ungdomsbo i Esbjerg har opsagt en families lejemål, efter en af dens beboere er blevet dømt for grov, banderelaterer vold i boligområdet. 

Det drejer sig om en 19-årig ung mand og hans familie, der nu skal flytte fra lejligheden på Stengårdsvej.

Det skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Opsigelsen kommer efter, at politiet har underrettet boligforeningen om, at den 19-årige, er blevet dømt for bandekriminalitet ved Retten i Esbjerg i marts sidste år.

Her blev den 19-årige idømt seks måneders fængsel samt betinget udvisning for grov, banderelateret vold mod en 31-årig mand tilbage i august 2020 i boligkvarteret. 

- Sender klart signal

Som et led i Bandepakke III fra 2018, som et flertal i Folketinget stod bag, kan politiet gøre et boligselskab opmærksom på dommen med det formål, at få lejemålet ophævet. 

Det betyder så, at den dømte og de øvrige medlemmer af husstanden må flytte et andet sted hen.

- Vi er meget bevidste om, at dette er en voldsom sanktion, ud over at den 19-årige er blevet idømt en fængselsstraf. Men omvendt ønsker både politi og Esbjerg Kommune at sende et klart signal: Vi lægger det størst mulige pres på bandemiljøet og tager samtlige værktøjer fra bandepakkerne i brug for at sætte ind mod kriminaliteten og skabe øget tryghed, fastslår politidirektør Frits Kjeldsen fra Syd- og Sønderjyllands Politi i pressemeddelelsen.

Borgmester billiger politiets indsats

Esbjerg Kommunes borgmester, Jesper Frost Rasmussen (Venstre), billiger politiets indsats for at øge trygheden i boligområderne.

- Begge parter ser alvorligt på bandekriminalitet og indgår i et aktivt samarbejde om brug af bandepakkerne, siger borgmesteren.

Politiet har hjemmel til at give boligforeningen oplysningerne om dommen i henhold til almenboliglovens paragraf 63d.

Boligforeningen opsiger derefter lejemålet efter de generelle regler i almenlejeloven.