Politiet ophæver visitationszone - 26 bandemedlemmer er i fængsel

Fra klokken 18 mandag aften ophæver Syd- og Sønderjyllands Politi den eksisterende visitationszone i Esbjerg. Politiet vurderer, at situationen mellem byens to bander ikke længere er anspændt.

Visitationszonen blev oprettet den 17. august i medfør af politilovens paragraf seks. I zonen kan politiet foretage stikprøvevise visitationer af personer, genstande og køretøjer. Formålet har været at skabe tryghed for borgerne i området ved så vidt muligt at sikre, at personer ikke bar eller besad våben.

quote

Vi fortsætter det øvrige tryk mod byens to bander, selvom der ikke længere er en visitationszone.

Jens Langdal, politiinspektør, Syd- og Sønderjyllands Politi 

-  Visitationszonen er blot et af de redskaber, vi har brugt i den verserende bandekonflikt. Vi fortsætter det øvrige tryk mod byens to bander, selvom der ikke længere er en visitationszone, siger politiinspektør Jens Langdal fra Syd- og Sønderjyllands Politi til TV SYD.

26 bandemedlemmer sidder i fængsel

Per dags dato sidder 26 bandemedlemmer fængslede. 15 af de dømte medlemmer og relaterede har fået straffe på indtil videre 34 års fængsel - flere af disse domme er dog anket.

En person udvist for bestandig, to personer er udvist betinget, fem personer er idømt opholdsforbud efter straffelovens paragraf 79a – henholdsvis 3x1 år, 1x4 år og 1x6 år.

- Det er klart, at de mange fængslede også sætter en dæmper på konflikten mellem de to grupperinger. Vi holder dog fortsat trykket mod de to bander - og politiet vil fortsat være meget synlige i Esbjerg, siger politiinspektør Jens Langdal.

Jens Langdal, politiinspektør, Syd- og Sønderjyllands Politi
Jens Langdal, politiinspektør, Syd- og Sønderjyllands Politi
Foto: John Melin, TV SYD

738 er visiteret

På fire måneder fra den 17. august har politiet gennemført i alt 738 visitationer, der har resulteret i følgende:

  • 19 våbenlovssager
  • 8 knivlovssager
  • 1 konfiskation jf. straffelovens § 77A (skudsikker vest)
  • 77 sager om lov om euforiserende stoffe
  • 1 sag vedrørende brud på ordensbekendtgørelsen
  • 1 sag om lov om forbud mod visse dopingmidler
  •  En sag vedrørende fornærmelig tiltale mod politimand
  •  20 færdselssager (1x§ 53, 9x§54, 4xkørsel uden førerret, 1 x kørekort ej medbragt, 2 x ikke opfyldt   oplysningspligt, 1xmangler ved køretøj, 2xkørsel i  frakendelsestiden)