22-årig om sygehus-skyderi: Jeg skød kun for at skræmme

Tre mænd fra Grindsted nægtede sig skyldige i forsøg på manddrab, da de søndag middag blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Horsens efter en dramatisk skudepisode lørdag eftermiddag ved Grindsted Sygehus.

De tre mænd på henholdsvis 16, 22 og 36 år nægtede sig alle skyldige, da de blev præsenteret for sigtelserne imod dem i den del af grundlovsforhøret, der blev holdt for åbne døre. De er alle sigtet for forsøg på manddrab og ulovlig våbenbesiddelse. 

Den 22-årige har dog erkendt, at han efter nogle uoverensstemmelser affyrede et oversavet jagtgevær i jorden foran en person, som han ville skræmme ved Grindsted Sygehus. Det fortæller TV SYDs reporter fra Retten i Horsens.

Ifølge politiet kan der være tale om flere medskyldige, der fortsat er på fri fod, hvorfor dommeren af hensyn til den videre efterforskning besluttede at lukke dørene under resten af grundlovsforhøret, der stadig er i gang ved Retten i Horsens.

Skudepisoden fandt sted netop som de sidste cykelryttere i Stjernetour ved 16-tiden lørdag var ved at komme i mål, og der var mange mennesker samlet på det nærliggende Nørre Torv i Grindsted. 

De tre mænd er søndag eftermiddag blevet varetægtsfængslet i fire uger.