57 millioner kroner kan redde forurenet sø

Grindsted Engsø har længe været forurenet. Nu er der udsigt til, at der kan rådes bod på skaden - det koster bare rigtig mange penge.

Der er både godt og dårligt nyt for borgere i Grindsted.

Den gode nyhed er, at rådgivningsvirksomheden Rambøll har fundet en løsning, hvormed man kan suge slam op fra bunden af Grindsted Engsø, og fjerne det.

Den dårlige nyhed er prisen - 57 millioner kroner.

Det skriver DR lørdag.

Borgmester i Billund Kommune, Stephanie Storbank (Venstre), ser dog på udviklingen med forsigtig optimisme.

- Det er rart endelig at få syn for sagen. Det vigtigste er, at der begynder at ske noget nu, og vi bliver klogere på, hvad det er for nogle greb, vi kan tage, siger hun til TV SYD.

Hun peger dog også på, at prisen er høj, og at det ikke er penge, man bare lige finder frem.

- Prisen er høj i forhold til vores anlægsramme. Hvis vi skal finde 57 millioner, så skal vi udskyde nogle andre byggerier, siger hun.

Muligheden for at rense Grindsted Engsø er endnu ikke blevet behandlet i kommunen, og borgmesteren kan derfor ikke uddybe, hvad der kommer til at ske, på nuværende tidspunkt.

Hun gør dog opmærksom på, at Billund Kommune er i tæt samarbejde med regionen, og at der er nedsat en styregruppe, der udelukkende beskæftiger sig med forurening fra Grindstedværket.

Stephanie Storbank håber, at der vil blive lagt en samlet plan for, hvordan man håndterer forurening fra Grindstedværket, der også er skyld i forureningen i Grindsted Engsø.