66 ulovlige våben afsløret i Billund Lufthavn

Jagt på ulovlige våben i Billund Lufthavn rammer plet. I 66 tilfælde blev der fundet ulovlige våben i kufferten.

Trods meget medieomtale om våbenloven, visitationszoner og våbenlovs-overtrædelser, var der igen i 2010 en masse unge mennesker, som fik anmærkninger fra politiet i deres strafattest og blev ikendt bøder eller fængselsstraf for forsøg på indsmugling af ulovlige våben.

- Vi ser desværre stadig unge mennesker på måske 14-15 år som rejser til Tyrkiet med forældrene - og får lov til købe eksempelvis knojern og springknive med hjem. Ved toldkontrol i Billund bliver forældrene ofte sure og tvære over, at deres søn ikke må tage våbnene med hjem. Når politiet bliver tilkaldt, og det går op for far og mor, hvad en våbenlovsovertrædelse betyder i dag ? ja så påvirker det hele familien, forklarer Carl P. Andersen fra SKAT Syddanmark.

Nattelivet bliver usikkert

At indføre ulovlige våben som knojern medfører en risiko for at våbnene bliver brugt til at gøre skade på andre mennesker, specielt når man går i byen og får noget at drikke.

Derfor fortsætter SKAT i Syddanmark sammen med Billund Politi i 2011 med sammen at intensivere vores kontroller rettet imod indførsel af ulovlige varer, herunder våben og narkotika.

Fangsten i 2010:

Totenslager                      7 stk.
Knojern                            8 stk.
Kastestjerner                    5 stk.
Springknive                      5 stk.
Spyd                                4 stk.
Macheter                          2 stk.
Låsbare knive                   8 stk.
Butterfly-knive                  2 stk.
Knive/dolke over 12 cm.   20 stk.
Samuraisværd                   1 stk.
Slangebøsser                     3 stk.
Peberspray                        1 stk.