Aftale stopper skattekneb for lavprisflyselskab

Ny aftale skal sikre, at de ansatte i det irske lavprisflyselskab Ryanair betaler dansk skat, hvis de flyver i Danmark. Det presser selskabet, der blandt andet flyver fra Billund Lufthavn.

Danmark og Irland har netop underskrevet en aftale, der får betydning for lavprisselskabet Ryanair. Flypersonalet har hidtil kunne slippe med 20 procent i personskat for al indkomst under 310.000 kroner, men aftalen sikrer at personalet kommer under dansk skattelovgivning.

- Omkring 50 medarbejdere som er blevet beskattet af irsk lovgivning, skal nu beskattes efter dansk. Det bliver hurtig en pæn sjat penge, siger luftfartsekspert og redaktør på check-in.dk, Ole Kirchert Christensen, til Børsen.

Skatteministeren er glad for aftalen.

- Vi har været meget opmærksomme på, at der her var en række problemer i forhold til beskatning af luftfartspersonale, som vi skulle have løst, siger Skatteminister, Morten Østergaard (B), i en pressemeddelelse.

Aftalen er nu underskrevet af både Irland og Danmark og skal i efteråret godkendes af Parlamentet i Irland og af Folketinget i Danmark. Det forventes, at aftalen kan træde i kraft 1. januar 2015.