TV der bevæger dig

Aftale stopper skattekneb for lavprisflyselskab

Ny aftale skal sikre, at de ansatte i det irske lavprisflyselskab Ryanair betaler dansk skat, hvis de flyver i Danmark. Det presser selskabet, der blandt andet flyver fra Billund Lufthavn.

00:56

Ryanair i Billund Lufthavn. Foto: Bjarne Sig Jensen

1 af 2

Danmark og Irland har netop underskrevet en aftale, der får betydning for lavprisselskabet Ryanair. Flypersonalet har hidtil kunne slippe med 20 procent i personskat for al indkomst under 310.000 kroner, men aftalen sikrer at personalet kommer under dansk skattelovgivning.

- Omkring 50 medarbejdere som er blevet beskattet af irsk lovgivning, skal nu beskattes efter dansk. Det bliver hurtig en pæn sjat penge, siger luftfartsekspert og redaktør på check-in.dk, Ole Kirchert Christensen, til Børsen.

Skatteministeren er glad for aftalen.

- Vi har været meget opmærksomme på, at der her var en række problemer i forhold til beskatning af luftfartspersonale, som vi skulle have løst, siger Skatteminister, Morten Østergaard (B), i en pressemeddelelse.

Aftalen er nu underskrevet af både Irland og Danmark og skal i efteråret godkendes af Parlamentet i Irland og af Folketinget i Danmark. Det forventes, at aftalen kan træde i kraft 1. januar 2015.