Ansatte har bygget verdens største fodbold i legoklodser

Mens en stor del af Danmark og resten af verden var sendt hjem grundet coronasmitte, så havde personalet i Lego House i Billund nok at se til.

Kan man bygge noget rundt ud af noget firkantet? 

Ja, er det korte svar fra Lego House i Billund, som i anledning af den forestående EM-slutrunde i dag fremviser verdens største fodbold bygget af de populære klodser.  

-  Vi tænkte, at vi trænger til en fællesaktivitet under nedlukningen, som vi kan engagere hele vores team omkring. Det har vi så brugt anledningen til og bygget en fodbold. Det har været rigtig dejligt at have noget at være fælles om. Der har været rigtig mange, som har været hjemme her i perioden, men når de så er kommet ind på arbejde, så har det været fint, vi havde noget at være fælles om, siger Jesper Vilstrup, der er administrerende direktør i Lego House. 

Her har alt fra rengøringsassistenter, designere, køkkenpersonale, Play Agents og den administrerende direktør været med til at bygge den gigantiske bold. 

Bolden består af intet mindre end 173.600 klassiske 2x2-, 2x1- og 1x1 legoklodser.

RAA VERDENS STØRSTE LEGO-FODBOLD + 3D GRAFIK.Copy.01.Copy.01
Foto: Heidi Clemmensen, TV SYD

Et lyspunkt i en svær tid

Kathrin Grosen er rengøringsassistent i Lego House, og hun er en af dem, der har hjulpet til med den store bold i ny og næ.

- Det har været så sjovt at være med til at møde sine kollegaer på kryds og tværs. Folk, jeg ikke snakker med i det daglige, har jeg fået mulighed for at snakke med. Det har bare været en fantastisk oplevelse, siger Kathrin Grosen.

Hun tilføjer:

- Det har givet os noget fælleskab og noget ejerskab, at vi har været med til at bygge det. Det har været en svær tid, og det her har været et lyspunkt, siger hun.

Fodbolden vejer 2,5 ton og er fire meter høj, og der har været en helt speciel motivation og anledning til at gå i gang med det store projekt.

- Det er EM, som starter lige om lidt, så vi syntes, det var ganske nærliggende at kaste sig over en fodbold, siger Jesper Vilstrup.

RAA VERDENS STØRSTE LEGO-FODBOLD + 3D GRAFIK.Copy.01.Copy.01
Foto: Heidi Clemmensen, TV SYD

Fra firkantede klodser til en rund fodbold

Men det har ikke været en helt nemt opgave. For en fodbold er rund, og legoklodser er som bekendt firkantede.

- Det er ikke nemt at få noget firkantet til at være rundt, men vi synes, det er lykkedes ret godt. Vi har forsøgt at få den til at ligne en fodbold i læder, siger Gitte Cort, der er marketingmanager i Lego House.

Hun fortæller, at den store fodbold kommer til at have et efterliv, når EM er slut.

- Den skal over til hotellet i Legoland, hvor den skal stå ved det store indgangsparti til konferencesalen. Vi er superglade for, at de gerne vil have den, så den også kan få et efterliv, siger hun. 

Fakta om den gigantiske fodbold: