TV der bevæger dig

Aske på himlen igen?

DMI forudser, at askeskyen fra Island igen kan forårsage lukkede luftrum tirsdag og onsdag.

Der kan blive tomt i afgangshallen i Billund Lufthavn igen fra i morgen.

Vulkanen på Island har endnu ikke draget sit sidste suk - og det kan komme til at have en effekt på det danske luftrum endnu engang. Det spår DMI her til morgen.

- Prognosen lige nu viser en tendens til, at askeskyen nærmer sig dansk område igen tirsdag og onsdag. Risikoen findes, men det er vanskeligt at sige, hvor stor den er, siger meteorolog fra Dansk Meteorologisk Institut Dan Nelsvall til Ritzau her til morgen.

Hårdtprøvede Billund

En askesky på himlen er ikke det, Billund Lufthavn har brug for i øjeblikket. De mange aflysninger fra sidste gang himlen var aske-overskyet spillede lufthavnen et økonomisk puds, og i sidste uge nedlagde omkring 100 medarbejdere arbejdet på grund af utilfredshed med lokale lønforhandlinger. Arbejdsnedsættelsen fik ledelsen til at overtage arbejdet i security og baggageområdet - det resulterede dog i forsinkelse for passagererne.

Administrerende direktør i Billund Lufthavn, Jørgen Krab Jørgensen, ønsker dog ikke at forholde sig til truslen fra en eventuel ny omgang aske:

- Jeg kan ikke forholde mig til en trussel så langt ude i fremtiden - det er jo svært at forholde sig til en vejrudsigt. Men jeg kan sige så meget: Jeg håber virkelig ikke, vi bliver ramt af en sådan sky, siger Jørgen Krab Jørgensen til TV SYD.

DMI fortæller yderligere, at askeskyens tæthed vil være afgørende for, om et flyveforbud vil blive sat i værk. Intet er altså sikkert endnu, så det er for tidligt at pakke feriekufferterne ud igen.